Posljednje vijesti

utorak, 23. ožujka 2010.

"Petrinja" pobijedila "Sisak"

Preuzeto s Petrinjskog radija:

U prvom kolu III lige Centar A u Hrvatskom domu u Petrinji, Šahovski klub Petrinja u svom debiju pobijedio je starosjedioce lige ŠD "Sisak" 3,5:2,5 i na taj način osvojio 2 meč boda. Po svemu veliki uspjeh uzimajući u obzir da se ekipa ŠD "Siska" do sada natjecala u II ligi, a prošle godine se borila za sam vrh III lige nakon ispadanja iz druge. Ovako je to išlo po pločama:

Na prvoj ploči maleno iznenađenje. Naš Matej Šebenik, slovenski reprezentativac, umoran nakon netom završenog Europskog prvenstva u Rijeci, remizirao je sa sisačkim Fide majstorom Milanom Brigljevićem. Iako je tijekom cijele partije imao laganu prednost neispravnim prelaskom u završnicu gubi prednost što Brigljević, koji je odigrao vrlo čvrsto, koristi i remizira. Na drugoj ploči naš Darko Šukunda kao crni drži ravnotežu protiv ovogodišnjeg pojačanja ŠD "Siska", Fide majstora Krištovića ali radi grubi previd i vrlo brzo nakon toga gubi partiju. Na trećoj i četvrtoj ploči zaigrale su ovogodišnje prinove Šahovskog kluba Petrinja Ivan Vršek iz Zagreba i Marin Vukušić iz Kutine koji su se pokazali kao prava pojačanja. Ivan Vršek protiv Fide majstora Balenovića ima očitu prednost čitavu partiju ali krivo izračunava jedan protuudar i partija završava remijem. Na četvrtoj ploči Marin Vukušić protiv Jovana Vuge nakon duge izjednačene borbe zavladava centralnom linijom i kao posljedica toga bila je potpuna dominacija i na kraju pobjeda. Na petoj ploči naš Zdenko Burić imao je najlakši posao. U jednoj lijepoj minijaturi vrlo brzo lomi protivnika Mladena Dejanovića i donosi Petrinji vrijedan bod. Na zadnjoj, šestoj ploči prava drama. To je partija koja je ujedno i posljednja završila i kojom se odlučivao konačan ishod. Naš, već potpuno udomaćeni profesor Dragan Ugrin ne igra najbolje središnjicu što Ivan Galić iz Siska koristi i osvaja materijal, ali nakon toga Dragan počinje dobro igrati, održava ravnotežu sa materijalom manje i preciznom i prisebnom igrom remizira što je bilo dovoljno za konačnu 3,5:2,5 pobjedu i znak da slavlje može početi.

Velika pobjeda protiv iskusnijeg i po šahovskom rejtingu jačeg protivnika. I još k tome rivala iz Siska. Odličan start u sezonu u kojoj se ne očekuje previše jer je prva u III ligi, ali "nikad se ne zna". Nakon meča pobjedu je proslavila kompletna ekipa i članovi kluba u obližnjem kafiću a razdragani predsjednik kluba Duško Čaušević ih je počastio kolačima.

Za Petrinjski radio,

Marko Vujnović

Nema komentara:

Objavi komentar