Posljednje vijesti

petak, 30. travnja 2010.

Završena polusezona


U III šahovskoj ligi Centar A odigrana su tri posljednja kola proljetnog dijela natjecanja. U prvom od ta tri kola Šahovski klub Petrinja je izgubio kod kuće od PIK Vrbovca 1:5. U drugom i trećem kolu koji su se igrali u Krapini nadigane su ekipe "Banja Luka" i "Končar", obadvije iz Zagreba, rezultatom 3,5:2:5. Tako je Šahovski klub Petrinja završio proljetni dio natjecanja na 4. mjestu sa 9 osvojenih meč bodova od mogućih 12. Samo lošija "gol-razlika" ih dijeli od 2. mjesta. U jesenskom dijelu natjecanja još je ostalo za odigrati 5 kola u kojima treba osvojiti još pokoji bod kako bi se osigurao opstanak u ligi u kojoj od 12 sudionika ispada troje ili četvero. Sljedeće sezone, ambicije će biti veće.




Također je završeno i natjecanje u muškoj kadetskoj ligi Centar B gdje su kadeti Šahovskog kluba Petrinja pod vodstvom Darka Šukunde osvojili odlično 7. mjesto od 26 sudionika s obzirom da neki od njih treniraju manje od godinu dana. Talentirana grupa dječaka. Kadetska liga je za ovu godinu završena, ne računajući finale koje se igra krajem godine i za koje će petrinjski klub pokušati dobiti domaćinstvo. Liga se igrala u 9 kola, tri puta tri kola od kojih je jedno trokolo održano u Topuskom u organizaciji Šahovskog kluba Petrinja. Od većih natjecanja za kadete ove godine je ostalo još pojedinačno državno prvenstvo na kojem će se natjecati i naši kadeti. Želimo vam puno sreće.


Što se tiče seniora, slijedi stanka lige, ali turniri se naravno i dalje igraju. Jedan od tih će biti i turnir u znak obljetnice Oluje koji je svake godine sjajno posjećen i obiluje velemajstorima i ostalim vrhunskim igračima. Ove godine osim tog turnira u organizaciji Šahovskog kluba Petrinja, održat će se na jesen i 2. međunarodni otvoreni turnir Topusko Open na kojem također očekujemo veliki odaziv što bi bio krasan kraj nadamo se uspješne sezone.

Za Petrinjski Radio,
Marko Vujnović

1 komentar:

  1. Ima i sad ambicija,ali su skrivene! Da nije bilo poraza od ekipe ŠK"PIK"- Vrbovec, tko zna... Ovako, treba sve odraditi maksimalno do kraja sezone, pa kako bude! Mislim da će ključno biti dvokolo u Topuskom kad se sastajemo sa ekipama "Ogulina " ,i "Poleta"-Zabok,dva oprečna meča.Jedni se bore za 1.mjesto ,a drugi za opsatanak, samim tim i dva više nego teška meča.

    OdgovoriIzbriši